Zichttermijn & retourregels

Volgens de wet 'Kopen op afstand' heeft de particuliere koper recht van retour op artikelen, besteld via het internet. 

Een uitzondering hierop zijn artikelen die op maat en op specificaties van u (de klant) gemaakt zijn, vergankelijke artikelen en artikelen die op grond van hygiene niet teruggenomen kunnen worden.

Bij Stickerland geldt daarom het recht van retour alleen op producten waaraan geen maatwerk is verricht en bij producten die niet vergankelijk zijn.

Alle producten (behalve de 3D chromen letters, rakels en ontvettingsdoekjes) die u via deze webwinkel koopt worden op maat volgens de door u ingevoerde specificatie gemaakt en vallen daardoor buiten het herroepingsrecht.

Daarnaast is stickermateriaal en wrapfolie zelf ook vergankelijk en moeten stickers binnen een bepaalde periode na productie verwerkt worden.

Het herroepingsrecht is daarom niet van toepassing op deze producten. De verkoop is hiermee na succesvolle betaling definitief.

Voor artikelen waarvoor het recht van retour wel van toepassing is (bv producten die niet conform uw wensen gemaakt zijn) geldt een zichttermijn van 14 dagen. Daardoor heeft u het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar Stickerland zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa 6,95 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan Stickerland geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht moet u vooraf contact met ons opnemen via het onderstaande formulier. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Houdt u aub rekening met de volgende voorwaarden voor het retourneren van producten:

  • De verzendkosten voor het retour sturen van producten zijn voor uw eigen rekening
  • Nadat wij uw product(en) retour ontvangen hebben ontvangt u binnen 14 dagen het volledige aankoopbedrag terug
  • Zorg er altijd voor dat u uw producten retour stuurt waarbij u een bewijs van aflevering ontvangt (om discussie te voorkomen)
  • Meldt altijd aan ons voordat u gaat retourneren en gebruik daarvoor het onderstaande formulier
  • Het is niet mogelijk producten te retourneren die reeds gebruikt of getest zijn; de artikelen die u retourneert zullen hierop gecontroleerd worden.
  • Het terug te betalen bedrag kan afwijken van de aankoopprijs indien blijkt dat de retour gestuurde producten niet meer in nieuwstaat zijn, of niet meer als nieuw te verkopen zijn. Wij mogen daarom het verschil in waarde in mindering brengen.

Controleer alstublieft direct na ontvangst van het artikel of het onbeschadigd en compleet geleverd is. Als dit niet zo is, verzoeken we u vriendelijk zo snel mogelijk contact met ons op te nemen om dit te melden. 

Wij doen altijd onze uiterste best om alles netjes en compleet te verpakken. Mocht uw zending onverhoopt incompleet of beschadigd bij u aankomen, laat ons dit dan direct weten zodat we het kunnen oplossen.

Voor de inhoud, schrijfwijze en ontwerpen van de door de koper bestelde teksten of figuren of aangeleverde bestanden is de koper zelf verantwoordelijk. Doordat Stickerland.nl de koper zijn opdracht aanneemt en de door de koper bestelde producten levert, nemen wij geen verantwoordelijkheid hiervoor. Stickerland.nl staat dus ook niet garant voor eventuele schrijffouten of onvolledigheden. Stickerland.nl is tot geen andere garantie gehouden dan in deze algemene voorwaarden bepaald.

Raadpleeg voor meer informatie onze algemene voorwaarden.

Wenst u gebruik te maken van deze retourregeling, download dan hier het formulier en vul deze compleet en en stuur deze naar ons toe zodat wij uw aanvraag in behandeling kunnen nemen.

Neem altijd eerst contact met ons op voordat u besluit om een artikel terug te sturen. 

Wij kunnen dan eventuele instructies en / of aanpassingen voor u doorvoeren