Het staat bijna bij alle ontwerpen hier op onze website. "In Spiegelschrift?" en vervolgens kunt u voor "Ja" of "Nee" kiezen.
Maar wat wil dat nou precies zeggen?

Tekststickers in spiegelschrift

 

Voorbeeld gespiegelde sticker logoEen tekststicker is een sticker met daarop een eigen tekst, of eventueel een tekst die al bij het ontwerp hoort.
Bijvoorbeeld een logo met tekst.
Uiteraard kunt u deze 'normaal' bestellen, maar ook de mogelijkheid tot 'spiegelschrift' is er.

We produceren het ontwerp dan helemaal gespiegeld. Dus alles ziet eruit alsof het door een spiegel bekeken word.

Dit is perfect voor raamstickers die aan de binnenkant van een raam geplakt worden bijvoorbeeld.
De sticker is helemaal gespiegeld gemaakt, dus de door deze aan de binnenkant van een raam te plakken is het ontwerp vanaf de andere kant van het raam normaal leesbaar.

Maar let op!
Als deze geplakt zou worden op een andere ondergrond. Bijvoorbeeld de lak van een auto, dan is het ontwerp dus leesbaar.... maar wel in spiegelbeeld. Dus alsof je door een spiegel naar het ontwerp kijkt.

Gespiegelde tekst stickerBij tekst stickers is dat meestal niet gewenst. Want de tekst is niet meer leesbaar.
Maar bij sommige afbeeldingen is het wel weer gewenst. Denk daarbij aan vlammen stickers of zoals in dit voorbeeld een voetbal.
Maar ook voor landschappen en andere afbeeldingen is deze optie perfect.

Het word dan eigenlijk altijd gebruikt voor het plakken aan 2 kanten van een voertuig. Door 1 sticker normaal te bestellen en de andere in spiegelschrift is de afbeelding perfect te plakken aan 2 kanten van een voertuig.
Alles wijst dan dezelfde kant op.

Niet voor teksten aan 2 kanten bedoeld

Maar het is niet bedoeld voor tekst stickers die aan 2 kanten van een voertuig geplakt worden. Of voor logo's waarin een tekst zit.
Deze teksten worden namelijk ook in spiegelbeeld gemaakt.
En plakt u bijvoorbeeld een tekst links op de deur van uw auto, en dezelfde tekst maar dan rechts op de deur van uw auto.... dan is 1 van deze teksten niet meer te lezen.

Voorbeeld gespiegelde stickers zonder tekstU leest namelijk altijd van links naar rechts een tekst. Waar u ook staat en aan welke kant van het voertuig het ook geplakt word. Dat maakt niet uit.

Let dus altijd op wat de gewenste toepassing is voor uw stickers.
Wenst u iets wat aan 2 kanten van het voertuig geplakt gaat worden, en er zit tekst in het ontwerp... bestel dan gewoon 2 dezelfde stickers. Anders is het niet meer te lezen.

Maar zit er in het ontwerp geen tekst, dan is het vaak heel mooi om er eentje normaal te bestellen en een andere gespiegeld. Dat oogt weer heel mooi uiteindelijk.

En wenst u een sticker (tekst of geen tekst, dat maakt niet uit) aan de binnenkant van een raam te plakken waarbij het aan de buitenkant van die raam normaal leesbaar moet zijn. Bestel dan altijd de sticker in spiegelschrift.