Stickerland.nl? Hoe is dat zo ontstaan?

Op deze pagina willen wij u kort uitleggen wie de mensen achter Stickerland zijn en wat ons drijft om iedere dag de mooiste en beste stickers te maken.

2003: De start van Stickerland

Het was het voorjaar van 2003. Eigenlijk een best mooi voorjaar.
Stickerland oprichter Dennis van Orsouw zocht een manier om zijn Toyota MR2 op te leuken.
Hier moesten stickers op komen van een ontwerp dat ie zelf getekend had.

Op zoek naar een leverancier dus. Dat leek eenvoudig. Maar was het dus helemaal niet. Vele bedrijven kunnen het wel, maar waren of zo ontzetend duur dat het niet meer interessant was, of ze hadden er geen 'zin' in.
Dennis ging kijken naar een manier om deze zelf te maken en ging onderzoeken wat er allemaal voor nodig was.
Ai... toch een flinke investering. Tenminste, als men het goed wil doen.

Na overleg met z'n vrouw Nancy besloten om alle apparatuur en software te kopen en enkele opleidingen te gaan volgen. Dennis had al een webshop in computeronderdelen en deze zou de verkoop in gaan. Met die opbrengt kon de apparatuur aangeschaft worden.
Het geluk wilde dat de website binnen 3 weken verkocht kon worden en dus in april / mei 2003 waren de machines in huis.

Direct aan de slag uiteraard. De spannendste opdracht is de eerste. En dat was de auto van Dennis zelf. 

Dennis ging naar Toyota meetings met de auto en mensen vroegen hem steeds vaker om ook zoiets voor hun te maken.
Zo gezegd zo gedaan. En met de webwinkel achtergrond die er toch al was, werd besloten om vooraf sticker ontwerpen te maken en deze kant-en-klaar via een webshop met stickers aan te bieden.

Dit liep storm! Het was een enorme gok natuurlijk om zomaar een webshop te bouwen voor een product dat lastig online uit te leggen is.
Daarnaast was www.stickerland.nl zo ongeveer de allereerste webshop van Nederland die zich specifiek op de consument richtte met leuke stickers.

Gelukkig een goede gok. Want eind 2004 was de slaapkamer waar het allemaal begon echt te klein geworden. Dus moest er verhuisd worden naar een andere plek.
Uit de slaapkamer en naar een plek waar een showroom mogelijk is. Maar ook een plek waar de machines groter kunnen worden en waar ook onder goede omstandigheiden gemonteerd kan worden.

2005: Stickerland Oss

Eind 2004 werd een geweldige plek gevonden waar Stickerland naar toe kon verhuizen. Plek genoeg. Eigen parkeerplaatsen, leuke showroom en een joekel van een hal met kantoor.
In december kregen we de sleutel en zijn we aan het inrichten gegaan zodat we in januari de deuren konden openen.

In eerste instantie stond er niet echt veel in de werkplaats. Een snijtafel, klein plotterje en een computer. Dat was het eigenlijk wel.
De sticker webshop liep voortreffelijk. En er kwamen steeds meer mooie ontwerpen bij. Ook de klanten wisten ons te vinden. Nu kon men langskomen om nog meer voorbeelden te bekijken. Er zijn nameijk zoveel verschillende stickers mogelijk dat wij deze onmogelijk allemaal op een website kunnen neerzetten. Dit is niet meer te rubriceren en de stickers zijn ook niet meer terug te vinden.

Daarom is het geweldig dat men kan langskomen om alle ontwerpen in te zien. In boeken bijvoorbeeld. Als u een eigen ontwerp sticker heeft, dan is dat ook geen probleem. We kunnen meestal gewoon het ontwerp overtrekken en daar een mooie stickers van maken.

Stickerland in Oss kreeg steeds meer bekendheid. En groeide flink. Zo erg dat we het pand 2x hebben moeten verbouwen. Muurtjes verplaatsen en zelfs uiteindelijk een complete verdieping erin moeten bouwen.
Dit omdat we meer machines kregen om de productie aan te kunnen. Maar ook omdat we steeds meer soorten stickers konden produceren. Hiervoor hadden we wel andere machines nodig.
Denk daarbij aan printers, plotters, snijmachines, laminatoren, kleding persen en nog veel meer.
Ook de voorraad stickerfolie moest ergens neergezet worden.

Gelukkig konden we hiervoor nog ruimte maken in het pand.
Halverwege 2005 kon Dennis het bedrijf niet meer in z'n eentje runnen en kwam zijn vrouw Nancy full-time in het bedrijf.

2007: Stickerland Driftteam

In 2006 hadden we al contact gekregen met diverse onderdelen van de autosport. Met name het driften leek ons een hele mooie sport om iets in te betekenen.
Ondertussen kenden we al enkele drifters met potentie en na een paar goede gesprekken en pizza's is er een driftteam opgericht.

3 rijders, 3 auto's, 1 team. Die gingen Stickerland uitdragen bij de diverse wedstrijden. De auto's en de uitstraling was helemaal verzorgt door Stickerland en het zag er werkelijk allemaal geweldig uit.

Totdat eind 2006 plotseling alle wedstrijden wedstrijden staakten. Alles voor niets geweest?
Nee.... Nancy en Dennis gingen gewoon zelf wedstrijden organiseren.

Onder de naam Open Drift Championship hebben Nancy en Dennis, samen met meer dan 50 vrijwilligers door heel Nederland, België en Duitsland vele wedstrijden en demostraties georganiseerd.
Dit waren top drift wedstrijden met bekende deelnemers op geweldige locaties.
Tijdens die wedstijden was er ook altijd een mobiele stickerwerkplaats aanwezig waarmee we ter plekke ook mooie stickers konden maken voor de aanwezige bezoekers.

Helaas werd rond 2010 de druk om wedstrijden te organiseren zo groot dat het ten koste zou kunnen gaan van het bedrijf Stickerland. Dat is het niet waard.
Er moest dus een keuze gemaakt worden.

We kozen ervoor om het organiseren van de driftwedstrijden voortaan over te laten aan de NL Drift Series. Die daardoor een nieuwe naam kreeg: De NL Drift Series OPEN DC.
Een mooie versmelting van onze 2 namen.
Onder de leiding van Tim Coronel worden er nu nog steeds geweldige driftwedstrijden georganiseerd die steeds meer bezoeker trekken.

Doordat we tevens voor steeds meer bedrijven de reclame gingen verzorgen groeide Stickerland harder dan ooit. En de ruimte in Oss begon toch aardig vol te raken.
Waarbij we eerst nog dachten dat de hal niet vol te krijgen was, waren we nu aan het zoeken waar we toch alles moesten laten.

Op een gegeven moment moet er dan naar een andere oplossing gezocht gaan worden.
Dus wij op zoek naar een andere locatie.

2011: Stickerland Rosmalen

In 2010 vonden we een geweldige locatie in Rosmalen. Op het bedrijven terrein Kruisstraat stond een bedrijfsruimte dat helemaal aan onze wensen voldeed.
Lekker groot (héél groot eigenlijk), met een mogelijkheid tot een grote showroom. Een enorme werkplaats waar ook grote machines met gemak in gezet konden worden. Gewoon nog plek genoeg om ook auto's en bussen binnen te rijden voor de montage van de stickers.


Een eigen, grote parkeerplaats en makkelijk te bereiken vanuit de snelweg.Stickerland en The Wrapfactory in Rosmalen
Het duurde ongeveer een jaar voordat we de sleutel kregen. Maar we hadden iets moois om naar uit te kijken.
In november kregen we de sleutels en zijn direct aan het verbouwen gegaan. Het moest uiteraard een écht Stickerland pand worden. Maar dan XXL.
Op 19 december 2011 konden we de deuren van het nieuwe pand alweer openen en de productie ging weer van start. Gelukkig hebben onze internet klanten en internet bestellingen er weinig van gemerkt. Kwestie van strak plannen natuurlijk.

2015 : The Wrapfactory

We hadden zoveel extra ruimte tot onze beschikking in dit pand dat we daardoor extra mogelijkheden kregen tot andere werkzaamheden.
We mochten al regelmatig stickers en stripings plakken voor onze klanten in onze werkplaats.
Maar nu konden we ook onze wrapkunsten gaan uitvoeren.

Onze monteurs kregen extra trainingen en tot op de dag van vandaag blijven we iedereen bijscholen. Ervaring is immers het beste dat er is.

Binnen het pand hebben we een speciale montagehoek voor carwrapping ingericht en hier wrappen we auto's, campers, caravans en waar we maar zin in hebben.
In de tussentijd is The Wrapfactory uitgegroeid tot een begrip in de wrapwereld en staan we bekend om onze extreme hoge kwaliteit van werk en onze hoog aflever niveau van werk opdrachten.

Sterker nog, we hebben zoveel mensen die graag hun auto of camper door The Wrapfactory willen laten wrappen dat er zelfs een wachtrij is ontstaan en mensen verdringen elkaar om hun voertuig door The Wrapfactory te laten wrappen.

Meer weten over wat The Wrapfactory doet, en hoe hun projecten en carwraps eruit zien? Kijk hier voor hun website.

Toekomst?

De toekomst? We gaan lekker door met doen waar we goed in zijn. Dat is maken en ontwerpen van stickers voor Stickerland en met wrappen via The Wrapfactory.
Deze website zal constant bijgewerkt worden en het aanbod kant en klare stickers zal groter en groter worden. De levertijden zullen we steeds korter willen krijgen en de kosten voor de stickers zo laag mogelijk.

Uiteraard wel met die verstande dat dit nooit ten koste zal gaan van de kwaliteit van de geleverde stickers.
Stickerland staat immers niet voor niets bekend als de beste service gerichte stickerleverancier van Nederland waarbij er altijd gestreefd word naar de beste kwaliteit stickers tegen de laagste kosten.