Stickers in alle soorten en maten laten maken

Wij leveren uiteraard niet 1 soort stickers. Onze stickers bestaan uit verschillende soorten en materialen.
Maar ook uit verschillende technieken en mogelijkheden.
Hieronder leggen wij u zo kort mogelijk uit welke de meest gebruikte stickersoorten zijn en hoe u daarvan eventueel een eigen ontwerp voor kunt aanleveren.

Uiteraard maken we nog veel meer soorten stickers en het aanbod is niet beperkt tot het onderstaande. Neem gerust even contact met ons op indien u vragen heeft over de mogelijkheden. Wij kunnen bijzonder veel soorten stickers maken op veel soorten dragers en met vele soorten afwerking.

Wenst u te weten hoe u voor deze stickers het beste een ontwerp kunt aanleveren klik dan hier.


Compleet gesneden sticker uit 1 kleurContour gesneden single color stickers

Deze stickers kunnen we alleen maar maken als u uw ontwerp kunt aanleveren als een schaalbaar vectorbestand (klik hier voor uitleg wat een vectorbestand is).
Als u het vectorbestand bekijkt als een lijntekening, dan ziet u allemaal lijnen lopen. Deze lijnen zijn de snijlijnen van onze machines. Dus kruist een van de lijnen een andere, dan zal in het echt in de sticker hier ook een snijlijn lopen.

Deze bestanden kunt u aanleveren als pdf, eps, ai of cdr. En horen ook met de betreffende ontwerpprogramma's opgemaakt te zijn waarbij rekening gehouden moet worden dat het slechts uit 1 egale kleur mag bestaan (u kunt zelf aangeven in welke kleur deze gesneden moet worden natuurlijk)
Daarnaast moeten het native vectorbestanden zijn. Dat betekend dat deze geen verloopkleuren of plaatjes / foto's mogen bevatten. Enkel vectorgegevens.

We leggen op deze videopagina precies uit hoe we deze stickers maken en verwerken.

 

Compleet gesneden sticker uit meerdere kleurenMeerdere kleuren stickers gesneden

Deze stickers kunnen we alleen maar maken als u uw ontwerp kunt aanleveren als een schaalbaar vectorbestand (klik hier voor uitleg wat een vectorbestand is).
Als u het vectorbestand bekijkt als een lijntekening, dan ziet u allemaal lijnen lopen. Deze lijnen zijn de snijlijnen van onze machines. Dus kruist een van de lijnen een andere, dan zal in het echt in de sticker hier ook een snijlijn lopen.
Iedere kleur in uw ontwerp word als een losse, aparte sticker gemaakt en u dient daarom ook iedere gebruikte kleur als een eigen 'groep' in uw ontwerp te hebben staan.
Wij produceren en snijden iedere kleur van het ontwerp apart.

Deze bestanden kunt u aanleveren als pdf, eps, ai of cdr. En horen ook met de betreffende ontwerpprogramma's opgemaakt te zijn waarbij rekening gehouden moet worden dat het slechts uit egale kleuren mag bestaan (u kunt zelf aangeven in welke kleur deze gesneden moet worden natuurlijk)
Daarnaast moeten het native vectorbestanden zijn. Dat betekend dat deze geen verloopkleuren of plaatjes / foto's mogen bevatten. Enkel vectorgegevens.

Fullcolour sticker contour gesnedenFullcolour stickers contour gesneden

Fullcolour stickers produceren wij met verschillende machines. De print drukken wij altijd op wit basis stickermateriaal. We drukken er precies op wat u aanlevert.
Vervolgens snijden wij het ontwerp langs de contouren uit. Hierbij moet er wel rekening gehouden worden met het feit dat we niet precies tegen of in uw ontwerp kunnen snijden en dat we altijd met een klein randje te maken hebben rondom uw ontwerp. De kleur van dat randje bepaald u uiteraard zelf. Alsmede de achtergrond kleur van de sticker (niet transparant!)

U levert uw bestanden aan als schaalbare vectorbestanden. Gewoon helemaal in kleur en dergelijke. U geeft ook aan waar onze machines moeten gaan contoursnijden. (rondom het ontwerp)
Dit doet u door een haarlijn te tekenen in de kleur magenta. Deze haarlijn drukken wij niet, maar daarlangs snijden wij.

U kunt deze ontwerpen het beste als vectorbestanden aanleveren voor het mooiste resultaat (ai, pdf, eps, cdr). Maar heeft u dit niet, dan dienen we het ontwerp op ware grootte als bitmap afbeelding van u te ontvangen (liefst op 300dpi). Dit mogen dan jpg, png, jpeg of zelfs bmp bestanden zijn. 
Wij moeten wel met de hand voor u een snijlijn toevoegen aan het ontwerp. 

Fullcolour sticker op vaste vormFullcolour stickers op vaste vorm

Wij drukken uiteraard ook gewoon uw ontwerp op stickermateriaal in fullcolour en dit is dan een rechthoek, vierkant, ovaal, cirkel of driehoek. Al dan niet met afgeronde hoeken.
Voor de allerbeste kwaliteit dient u uw ontwerp aan te leveren als native vectorbestand. Dus alles gevectoriseerd. (ai, eps, pdf of cdr)
Lukt dat niet, dan dienen we uw ontwerp op ware grootte en 300dpi te ontvangen als een plaatje (jpg, jpeg, png of bmp)
Deze stickers drukken wij op basis witte stickers, maar een ondergrond kleur kan ook. Deze moet dan wel reeds in het ontwerp zitten. Transparant is niet mogelijk.

 

 


Thermisch gedrukte stickers

Thermisch gedrukte stickers

Thermisch drukken van stickers is een apart vak. Hiervoor hebben wij speciale machines. Door het thermisch drukken kunnen hele bijzondere kleuren gedrukt worden op bijzondere ondergronden.
Hier moet u echter bij uw ontwerp al rekening houden. Thermisch drukken is een aparte techniek waardoor kleuren die niet standaard zijn (CMYK) gerasterd worden.
De machines kunnen niet kleuren mengen zoals printers dat doen.
De kleuren worden gerasterd. Dat wil zeggen dat er puntjes gedrukt worden met een bepaalde tussenruimte. Tussen die puntjes worden weer puntjes in een andere kleur gezet zodat het effect is zoals fullcolour. 
Echter is dat niet haarscherp. Het ziet eruit zoals een kleurenfoto in de krant.

Daarom raden wij deze techniek nooit aan voor echt fullcolour drukwerk stickes. 
Waar deze techniek perfect voor geschikt is, is het drukken van slechts een paar basiskleuren (of slechts 1) op een bijzondere ondergrond. Denk daarbij aan dekkend wit gedrukt op 100% doorzichtig stickermateriaal.
Of zwart op zilver metallic ondergrond.
En dan ook nog eens haarscherp in het heel klein als het moet.

De vereisten zijn vrij simpel. De ontwerpen moeten altijd als schaalbaar vectorbestand worden aangeleverd. De kleuren moeten bestaan uit 100% Cyaan, Magenta, Geel of Zwart. Alle andere kleuren moeten gerasterd worden (dus met die puntjes). Hoe verder de gewenste kleur van de 100% tint vandaan is, hoe meer puntjes er gebruikt zullen worden.

Perfect is bijvoorbeeld 100% zwart op doorzichtig.
We kunnen met deze techniek ook 100% wit drukken en zelfs kunnen we chroom drukken.