Het onderhoud van uw wrap

Onderhouden van uw wrapU bent uiteraard ontzettend tevreden over de auto, of het dak / motorkap die wij voor u gewrapt hebben. Of nog beter, u bent heel tevreden over het onderdeel dat u zelf gewrapped heeft. U kunt immers ook via deze website de wrapfolie zelf bestellen en daar zelf mee aan de slag gaan.

Maar ook deze delen zullen ooit vies gaan worden. Hoe kunt u uw wrap het beste onderhouden zodat u het langst plezier ervan heeft?
Wij leggen het u hieronder kort uit.

We hebben eventueel ook een selectie gemaakt van onze wrap onderhoudsproducten.
Deze zijn gewoon te koop in onze webshop.

Een correct geplaatste wrap is wasstraat bestendig.

Net zoals op uw lak, zal een wasstraat de levensduur van uw wrap beinvloeden. Het allerbeste is altijd met de hand wassen!

Maak nooit gebruik van schurende en harde gereedschappen. Verwijder hardnekkig vuil apart door het een tijdje in water met een huishoud schoonmaakmiddel (bv Dreft) te laten weken. Spoel eerst deze plekken af voordat u de rest gaat reinigen.

Wraps vereisen geen speciaal onderhoud. Glanzende wraps kunnen gewoon gewaxed worden, uiteraard niet gepolished. 
Matte wraps worden het best met zo weinig mogelijk glansmakers onderhouden, maar worden over het algemeen minder vuil (het vuil blijft minder goed vastzitten aan de wrap)

Op een matte wrap ziet men ook vrij snel vingerafdrukken en dergelijke. Deze zijn makkelijk en snel te verwijderen door even in te sprayen met een ontvettingsmiddel (bv. vloeibare Rinser, Dreft Ontvetterspray, Motip Ontvetterspray en dergelijke). Direct uitvegen met een zachte doek is wel een vereiste!

Bij het gebruik van hogedrukreinigers moet vooral op de afstand gelet worden, een goede regel is uw hand voor de lans houden. Op de afstand wanneer de waterstraal niet meer pijn doet aan uw hand is vaak de beste afstand om uw wrap te wassen.

Heeft u een wrap met een structuur? Bijvoorbeeld een wrap van brushed steel. Dan kan het zijn dat de wrap wat dof gaat worden doordat er juist in de kleine groefjes van de wrap wat vuil blijft zitten.
Dit haalt u eenvoudig weg door direct nadat u het onderdeel goed gewassen en gedroogt heeft even kort met een schoonmaakmiddel zoals Glasex of Dreft te sprayen en directdit weer met een zachte doek te verwijderen (anders krijgt u rare vlekken of strepen).
Op die manier haalt u ook het vuil uit de groeven die er eventueel in blijft zitten.

Ook zijn er speciale schoonmaakmiddelen op de markt die speciaal voor het onderhoud van wraps bedoeld zijn. Deze werken allemaal heel goed. Maar op de ouderwetse manier zoals gewoon wassen, zemen en eventueel nasprayen werken net zo goed.

Krasjes in de wrap verwijderen

Het kan voorkomen dat door het gebruik er kleine krasjes in de wrap komen. Wist u dat deze eenvoudig door het stukje even kort te verwarmen met een föhn deze krasjes gewoon verdwijnen?
Deze krasjes mogen dan uiteraard niet te diep zijn.