Het belang van de temperatuur bij het plakken

Beste plak temperatuur om stickers te plakkenDat u een schone en vetvrije ondergrond dient te hebben voor het plakken van stickers is natuurlijk duidelijk. Maar wist u ook dat de temperatuur ook van belang is.
Onze stickers plakken het mooiste en makkelijkst bij temperaturen van +10 graden tot +30 graden.

Onder de 10 graden boven nul is het nog steeds te monteren natuurlijk. Maar het is dan altijd beter om bijvoorbeeld eerst de ondergrond wat warmer te maken. En na het monteren even de föhn gebruiken om de sticker iets na te verwarmen.

We hebben het dan over de aanraak temperatuur van de ondergrond. Dus het kan best dat u een sticker op uw auto gaat plakken bij temperaturen onder de +10 graden. 
Als u eerst de ondergrond goed schoonmaakt, en vervolgens opwarmt moet het geen probleem zijn.

De lijm van de stickers word door de kou namelijk dikker en harder. Hierdoor plakt de sticker wat lastiger.
Is de ondergrond wat warmer, dan is de lijmlaag van de sticker ook zachter. Het aandrukken en hechten van de sticker gaat dan stukken eenvoudiger.

Daarom zeggen wij altijd dat men het beste de ondergrond even warm moet maken indien er geplakt gaat worden bij een aanraaktemperatuur die onder de +10 graden is.

Na de montage goed naföhnen en de stickers kunnen er weer tegenaan. Als de montage gedaan is, zijn de stickers bestand tegen temperaturen van -45 graden tot +110 graden.

Bij temperaturen boven de +10 en onder de +30 graden plakken de stickers van Stickerland het makkelijst en zijn deze het beste te verwerken.