Wat zijn de verschillen tussen fullcolor en single color stickers?

Er zit uiteraard een verschil tussen fullcolor stickers en singlecolor stickers.

Fullcolor stickers

Onze fullcolor stickers worden gedrukt op speciale printers met speciale inkten. Deze machines zijn heel groot zodat we de mooiste, grote stickers kunnen drukken.
Stickerland Fullcolor printerEerst laden we een rol stickerfolie in de printer. De printer laten we opwarmen en stellen we vervolgens in op het ingeladen stickermateriaal.
Vervolgens laden we het fullcolor ontwerp met speciale software in de printer die het dan gaat printen.
Op de print worden allerlei extra tekens meegedrukt zodat wij dit later kunnen gebruiken voor de kwaliteit controle.

Nadat de print klaar is, halen we de gedrukte print uit de machine en laten we 24 uur drogen. Hierdoor zal de speciale inkt een reaktie aangaan met de stickerfolie en fixeerd de print zich beter.

Na het drogen voorzien we de print van een UV-werende coatinglaag. Deze laag zorgt ervoor dat de kleuren van de print niet meer verkleuren door bijvoorbeeld de zon.
Daarnaast geeft deze coatinglaag een chique glanzende uitstraling waarbij ook nog eens de afdruk extra beschermd wordt tegen bijvoorbeeld schoonmaak middelen en dergelijke.

Nadat deze coatinglaag op de print is aangebracht gaan we de complete print (dus met coatinglaag en alles erop en eraan) in een snijplotter laten.
Door middel van meegedrukte barcodes en markeerpunten kunnen onze snijmachines uitlezen hoe ze precies het ontwerp moeten contoursnijden.

Dit contoursnijden doen we uiteraard precies diep genoeg zodat alleen de print netjes gesneden wordt, en er niet dwars door de stickers gesneden word.

Daarna snijden we met de hand de stickers uit de rol.

Singlecolor stickers

Bij singlecolor stickers gaat het allemaal anders. Deze stickers worden namelijk niet gedrukt, maar compleet contour gesneden uit stickermateriaal dat door en door van een gekleurde vinylsoort gemaakt is.

De kleuren van deze rollen folie hebben wij in ons kleurenoverzicht opgesomt. En via de webshop kunt u zelf makkelijk de gewenste kleur uitzoeken.

De snijplotter die de ontwerpen van uw keuze uit de folie snijdt is ongeveer dezelfde als die gebruikt word bij de fullcolor stickers. Er zit een iets andere kop in, maar over het algemeen werken ze gelijk.

Stickers pellenDeze snijplotter snijdt het ontwerp van de sticker als hele dunne lijntjes in de stickerfolie.

Als het snijden klaar is, dan moeten wij alle delen die gesneden zijn en niet bij het ontwerp van de sticker horen met de hand verwijderen. Hiervoor hebben wij speciale gereedschappen die dat werk iets makkelijker maken. Maar het blijft handwerk!

Op het moment dat wij alle delen die niet bij het ontwerp horen verwijderd hebben, zorgen wij ervoor dat deze sticker eenvoudig gemonteerd kan worden door er een applicatietape overheen te plakken.
Deze tape zorgt ervoor dat alle losse deeltjes van het ontwerp bij elkaar blijven tijdens het plakken.

Zoals u kunt begrijpen is er een limiet aan de hoeveelheid details we kunnen snijden en kunnen weghalen met de hand. Vandaar ook dat dit soort stickers niet te klein gemaakt kunnen worden. Ze gaan op een gegeven moment simpelweg stuk tijdens de productie.

De ontwerpen die wij hier op onze website aanbieden zijn allemaal uitvoerig getesten op de maten zoals aangegeven zodat wij zeker weten dat we in deze maten de hoogtste kwaliteit kunnen leveren.

Uiteraard kunnen we op verzoek onderzoeken of we een bepaald stickerontwerp op een andere maat kunnen maken. Daarvoor kunt u altijd contact met ons opnemen.